Milaan: De ‘minimale barok’ van Prada

Bananen, speelse aapjes en horizontale strepen, vaak in combinatie met mekaar. Dat waren de verrassende dominerende thema’s in de show van Prada donderdagavond.

Bananen, speelse aapjes en horizontale strepen, vaak in combinatie met mekaar. Dat waren de verrassende dominerende thema’s in de show van Prada donderdagavond. Miuccia Prada, die wel meer een unieke, gedurfde positie inneemt, noemde het ‘minimale barok’ of ‘overdreven eenvoud’. ‘Ik ben het minimalise beu’ verklaarde ze voor de show aan Woman’s Wear Daily.

De show startte nochtans vrij sober met een effen kimono-jurk, maar dan wel in fel oranje. Daarna volgden in al even uitgesproken kleuren volumineuze vierkant uitgesneden jasjes op kokerrokken voor de perfecte stewardessenlook. De modellen droegen er vreemd genoeg bonten stola’s bij (jawel, dit is nog steeds de voorstelling van de mode voor de zomer van 2011).

En dan verschenen de vrolijke aapjes op de kokerrokkken, blouses en spaghettiband-jurken, net als bananen en andere junglepatronen, bijna altijd op een of andere manier gecombineerd met strepen, de modellen steevast met Josephine Baker-coupe. Het geheel oogde vrolijk en exotisch. Miuccia Prada droeg trouwens zelf twee banaantjes als oorbellen toen ze het publiek kwam groeten.

AH

Bekijk alle defilés op Catwalk Weekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content