Milaan: de afsluiters

De laatste dagen van Milan Fashion Week zijn aangebroken met een reeks jonge onbekende designers uit Pakistan, Rusland en India die het rijtje mogen afsluiten.

De laatste dagen van Milan Fashion Week zijn aangebroken met een reeks jonge onbekende designers uit Pakistan, Rusland en India die het rijtje mogen afsluiten. Missoni en Dsquared² waren de laatste merken die ons hier uitnodigden, nu is het uitkijken naar de modeweek van Parijs, die woensdag start, en waar de Belgische ontwerpers defileren.

Hoewel we uitkeken naar de show van Missoni – de knappe huidige wintercollectie in het achterhoofd – moesten we vaststellen dat de zomer niet het sterkste seizoen kan zijn voor een merk dat zijn imago heeft opgebouwd rond breigoed. Net als in de wintercollectie werd gewerkt met laagjes – cardigans over visnetjurken, korte topjes over langere versies – allemaal technisch correct, maar er was iets bevreemdend aan het kleurenpalet en de punky vogelverschrikkerkapsels van de modellen.

De prijs voor de meest vermakelijke show gaat naar Dsquared², waar vanmorgen een halve camping was nagebouwd op de catwalk, met reuzetenten, sfeervolle lampionnen en goedgemixte defilémuziek die ochtendhumeuren te lijf moest gaan. De collectie kreeg als thema ‘outdoormode’ mee: waterdichte nylonjasjes op korte shortjes, transparante plastic jurken en dito haarkapjes, geplastificeerde fluo partyjurken, of gewoon een flanellen ruitjesdeken als kleed. Onze buurvrouw fronste haar wenkbrauwen, driemaal, maar er vallen allicht fantasierijke advertentiefoto’s te shooten rond dit thema.

Elke Lahousse

Bekijk de volledige collectiebeelden van alle shows uit Milaan

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content