Michelle Obama in Dries Van Noten

First lady Michelle Obama werd tijdens de presidentiële rondreis door Azië tot twee maal toe gespot met een ontwerp van Dries Van Noten.

Dat Dries Van Noten bekend is in Hollywood, wisten we al. Zowel Maggie Gyllenhaal als Cate Blanchett werden al in zijn creaties gezien. Nu blijkt ook het Witte Huis de Antwerpse topontwerper te hebben ontdekt. First lady Michelle Obama droeg tijdens de presidentiële rondreis door Azië al twee maal een van zijn ontwerpen.

Tijdens een diner met de premier van India, droeg ze een geborduurd Dries Van Noten-jasje in combinatie met een zwarte broek uit Van Notens wintercollectie 2010. Voor een bezoek aan het Mahatma Gandhi memorial en een geleid bezoek aan het National Crafts Museum koos de first lady een groen/paars bedrukte rok, eveneens uit de herfstcollectie 2010 van Dries van Noten.

Volgens de Washington Post is de keuze niet toevallig. “Van Noten staat bekend voor zijn etnisch geïnspireerde ontwerpen en uitbundige versieringen. Voor zijn techniek en borduurwerk is hij schatplichtig aan India. Door hiervoor te kiezen toont Michelle Obama respect voor het gastland en zijn plaats in de globale modewereld”, luidt het in de Amerikaanse krant.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content