Mia & Moi ontwerpt juweel voor Pink Ribbon

Het Belgische juwelenlabel Mia & Moi heeft een juweel ontworpen waarvan de opbrengst volledig naar de organisatie gaat die zich inzet voor vrouwen met borstkanker.

Het Belgische juwelenlabel Mia & Moi heeft een juweel ontworpen waarvan de opbrengst volledig naar de organisatie gaat die zich inzet voor vrouwen met borstkanker.

Eva Crauwels, de ontwerpster achter Mia & Moi, draagt Pink Ribbon een erg warm hart toe. Zoals 1 op 9 vrouwen werd ook zij geconfronteerd met de ziekte. Het idee om een juweel te ontwerpen voor Pink Ribbon kwam dan ook recht uit haar hart. Het juweel past in het kader van het thema van dit jaar van Pink Ribbon ‘boezemvriendinnen’, dit omdat uit onderzoek is gebleken dat de steun die vrouwen krijgen van hun vriendinnen heel belangrijk is in de strijd tegen de ziekte. Het is de bedoeling dat je het juweel schenkt aan je boezemvriendin of als geschenkje voor jezelf.

Het ontwerp

Tijdens het ontwerpen van het juweel waren er drie zaken belangrijk. Eerst en vooral moest er een visuele link zijn met Pink Ribbon, daarnaast moest het ontwerp ook een breed publiek aanspreken en moet het passen binnen de romantische stijl van Mia & Moi. De ontwerpster kwam al heel snel op het idee om met een zilveren strikje te gaan werken. Het juweel wordt uitgebracht in twee versies: eentje in volledig zilver en eentje in verguld met een laagje roze goud.

Het juweel zal in beperkte oplage te koop zijn vanaf midden september bij Mia & Moi in Antwerpen en vanaf 1 oktober in de Pink Ribbon Shop voor 250 euro.

Extra

Daarnaast ontwierp Mia & Moi nog een unieke ketting met een strikje in rood goud, bevestigd aan een ketting dat bestaat uit een dubbel snoer van roze zoetwaterparels. Bovendien werden er nog drie diamantjes aan de ketting toegevoegd. Het unieke juweel zal per opbod verkocht worden en de opbrengst gaat integraal naar Pink Ribbon. Bieden kan vanaf 1000 euro via de Pink Ribbon-website vanaf 1 oktober.

Laura Van Roey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content