Max & Lola en Gioia Seghers ontwerpen voor Spullenhulp

Net als Tom Van der Borght, Edouard Vermeulen voor Natan, Véronique Leroy, Monsieur Bul en nog tal van anderen. Zij zullen op vrijdag 8 november hun creaties tonen, tijdens een defilé, ten voordele van Spullenhulp.

Net als Tom Van der Borght, Edouard Vermeulen voor Natan, Véronique Leroy, Monsieur Bul en nog tal van anderen. Zij zullen op vrijdag 8 november hun creaties tonen, tijdens een defilé, ten voordele van Spullenhulp.

Voor de elfde editie van de modeshow van Spullenhulp in Tour & Taxis (Brussel) heeft de organisatie weer mooie namen weten te strikken. Zo stellen onder meer het bekende kinderlabel Max & Lola, Goia Seghers, nieuw talent Tom Van der Borght, Edouard Vermeulen, Monsieur Bul, Gioia Seghers en Véronique Leroy hun creaties speciaal voor dit defilé voor. Gioia Seghers, voormalig studente van La Cambre in Brussel, kennen we vooral als winnares van de Weekend Fashion Award 2012. Zij wist de jury toen de overtuigen met haar collectie ‘Crystallized Halos’. Voor hun minicollectie voor Spullenhulp zijn de verschillende ontwerpers, 15 in totaal, aan de slag gegaan met materiaal dat ze gevonden hebben in het sorteercentrum of in de winkels van de vereniging.

Tijdens het defilé zal er live muziek gespeeld worden door de Belgische band SOLDOUT.

Ook design

Naast de 15 modeontwerpers, die aan de slag gaan met kleding, zijn er ook 15 designers die werk hebben gemaakt van meubels of designobjecten. Zij geven tweedehandsspullen een nieuw leven. Onder meer Atelier Dynamo, Twodesigners, Waste’up en Ogney Vlaminck hebben oude meubels onder handen genomen en tot ‘iets’ nieuws gemaakt. Zo werd er van een oude koffiepot een lamp gemaakt en werd er met oude VHS-cassettes een tv-meubel gemaakt. Allemaal te ontdekken op de exclusieve avond op 8 november.

Alle stukken, zowel de designobjecten als de kleding van de 15 ontwerpers, werden speciaal gemaakt voor deze gelegenheid. Na afloop van de modeshow worden de designobjecten en kledingontwerpen geveild per opbod. De veiling wordt in goede banen geleid door het bekende Sotheby’s.

Engagement

Naast glitter en glamour is Second Hand Second Life vooral een gelegenheid om de missie van Spullenhulp vzw in de schijnwerpers te zetten, namelijk de strijd tegen armoede en uitsluiting. Spullenhulp zorgt voor begeleiding van zij die het hardst getroffen werden door het leven. Het begint bij een luisterend oor, maar kan ook gaan tot huisvesting en toegang tot de arbeidsmarkt. De verschillende ondersteunende activiteiten worden mogelijk gemaakt dankzij de economische activiteiten van Spullenhulp: ophalen, sorteren en verkopen van tweedehands kleding en voorwerpen. Ook op de avond zelf kan je Spullenhulp, naast het bieden op creaties, helpen door het doneren van kleding die u niet meer draagt. Zo zal er aan de ingang van de zaal een container staan waarin je de zak kan deponeren.

Praktisch: Op vrijdag 8 november vanaf 19u kan u terecht voor de veiling ten voordele van Spullenhulp, inclusief modeshow, pop-up shop en hapje en drankje. Tickets kosten 30 euro, voor een VIP-ticket betaal je 60 euro. Voor meer info en tickets: www.spullenhulp.be

Laura Van Roey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content