Matthias Schoenaerts en Veerle Baetens op alternatieve covers Dazed

Het onafhankelijke Britse magazine Dazed, voormalig bekend als Dazed & Confused, zet Belgische new wave in de kijker. Willy Vanderperre mocht een lijvig modeportfolio over de Belgische underground in beeld brengen en er worden twee alternatieve covers aangeboden met Matthias Schoenaerts en Veerle Baetens.

Voor de lente- en zomereditie van 2014 laat het mode-, muziek- en kunsttijdschrift Dazed de Belgische new wave in dialoog gaan met moderebellen. Er werden verschillende covers geprint voor deze bijzondere editie, waaronder twee limited edition exemplaren met onze getalenteerde Belgische creatievelingen Veerle Baetens en Matthias Schoenaerts.

Verder schitteren model, actrice en zangeres Jamie Bochert en de Italiaanse Mariacarla Boscono op de covers van het tijdschrift. Alle foto’s voor de covers werden op de gevoelige plaat vastgelegd door Willy Vanderperre, de getalenteerde Belgische modefotograaf. Robbie Spencer verzorgde de styling van de Belgische modellen en Katy England en Panos Yiapanis mochten Jamie en Mariacarla stylen.

Ook Belgische mode komt ruimschoots aan bod. Zo draagt Jamie Ann Demeulemeester en Dries Van Noten en organiseerde het magazine een re√ľnie tussen Walter van Beirendonck en zijn voormalige stagiair Craig Green. In een modeportfolio van 50 pagina’s lang, eert Willy Vanderperre bovendien creatieve geesten uit de Belgische underground die de culturele agenda bepalen.

Het magazine ligt vanaf 17 april in de rekken van dagbladhandelaars. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content