Matthew Williamson

Matthew Williamson wordt geboren in Manchester in 1972 en trekt na zijn studies aan Saint Martins in Londen met de rugzak door Mexico en Guatemala. Daar bekoren de rijke zuiderse kleuren hem waar hij later nog veel inspiratie uit zal putten. Hij maakte zeventien trips naar India om borduurtechnieken te leren, terwijl hij als freelancer werkt voor Monsoon.

In 1996 lanceert hij samen met Joseph Velosa zijn eigen label. Vader en moeder Williamson worden uit Manchester naar Londen gehaald om hem bij zijn onderneming te steunen. De eerste collectie heet Electric Angels, een glamoureuze lijn van vloeiende jurken met daarover sweatshirts waarmee je van dagkledij moeiteloos naar avondkledij kunt overgaan. We zijn in volle minimalistische periode en op de eerste rij, tussen alle in het zwart gehulde fashionista’s, zit Williams vriendin Jade Jagger in een kleurige Indiase geborduurde rok. Op de catwalk spreidt hij een ongemene joie de vivre tentoon. In die periode sponsort de baas van het oerbritse Mulberry hem ook met rijkelijke stoffen: welkom bij een jong, begaafd en niet kapitaalkrachtig ontwerper.

In de herfst van 2001 opent Williamson zijn eerste boetiek in Londen. 2004 is het jaar dat actrice Halle Berry haar beroemde regenboogkleurige zijden jurk van Williamson draagt tijdens de première van haar nieuwste film Catwoman.
Sinds 2006 is Williamson verbonden aan het modehuis Pucci, waar hij de Franse ontwerper Christian Lacroix opvolgt. Goede keuze van het luxeconglomeraat LVMH, eigenaar van Pucci, want Williamson is dol op de kleuren en de psychedelische geest van het Italiaanse modehuis. Tegelijk blijft hij ontwerpen voor zijn eigen label. In 2009 is hij gastdesigner bij H&M, waar hij stukken voor de lente / zomercollectie ontwerpt. Voor deze collectie tekent Williamson voor de eerste keer ook kleren voor mannen. (GT)

www.matthewwilliamson.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content