Matthew Williamson viert 15e verjaardag tijdens modeweek Londen

© Reuters

De modeontwerper heeft verschillende projecten gepland om de verjaardag van zijn label te vieren.

Modeontwerper Matthew Williamson viert dit jaar de 15e verjaardag van zijn gelijknamige label en is niet van plan dat onopgemerkt voorbij te laten gaan. De ontwerper heeft verschillende projecten gepland waarvan we er al een paar te zien zullen krijgen tijdens de modeweek in Londen waar hij zijn lente- en zomer collectie toont. Een eerste project dat de ontwerper lanceert, is een schoenencollectie die gedeeltelijk te zien zal zijn tijdens de modeshow in Londen. Voor de handtassen-collectie en interieurdecoratie moeten we wachten tot de herfst van 2013.

“De schoenen zijn geïnspireerd door het borduursel van Rajasthani en zullen een artistieke hak hebben”, zegt Williamson over de schoenen tegen WWD. Voor de schoenencollectie werkte hij samen met Joanna Stoker.

Uiteraard zullen we tijdens de modeweek van Londen ook zijn nieuwe kledingcollectie te zien krijgen. “Ik heb vooral gekeken naar het werk van kunstenaar Shane McAdams. Hij maakt geweldige schilderijen met veel kleur en textuur”, aldus Matthew.

Film in samenwerking met Swarovski
Naast een schoenen-en handtassencollectie en een interieurcollectie, gaat Matthew Williamson ook een kortfilm lanceren op 31 oktober. In de film zien we sterren als Sienna Miller, Poppy Delevingne en Valentine Fillol-Cordier die jurken van Williamson dragen samen met Swarovski juwelen.

De film is geregisseerd door het filmduo Tell No One en moet de sfeer en de essentie van het merk naar voor brengen. “De film zal uitgezonden worden op de website Net-a-porter waarop consumenten de jurken die te zien zijn in het filmpje kunnen kopen”, aldus Matthew Williamson over het project. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content