Mats Rombaut, oprichter van ecologisch schoenenlabel Rombaut: ‘Ik wil zo weinig mogelijk afval creëren’

© .

Mats Rombaut (30) is oprichter van het ecologische schoenenlabel Rombaut en brengt zo een progressief concept voor een eerlijkere toekomst op de markt. Zo staat Mats Rombaut op nummer 4 van De 30 onder 30 van Knack Weekend.

Mats Rombaut droomde er als kind al van om een eigen merk te starten. Na meer dan vijf jaar ervaring in het maken van mannenaccessoires, eerst bij Lanvin en later bij Damir Doma, richtte hij een eigen schoenenmerk op. “Dat mijn collectie zo ecologisch mogelijk gemaakt wordt, vind ik vanzelfsprekend. Ik wil zo weinig mogelijk afval creëren en wil ook geen dieren misbruiken of afslachten om een mooi product te maken.

Mats Rombaut, oprichter van ecologisch schoenenlabel Rombaut: 'Ik wil zo weinig mogelijk afval creëren'

Documentaires als Cowspiracy en Before The Flood, allebei van Leonardo DiCaprio, hebben mij daarvan nog meer overtuigd. Dankzij nieuwe technologieën zijn er tegenwoordig duurzame alternatieven voor leer, zijde of wol. Die hebben een te grote impact op het milieu. Uiteraard gebruik ik naast natuurlijke stoffen ook synthetisch materiaal, anders valt je schoen uit elkaar. Maar telkens zoek ik naar nieuwe materialen die qua water- en energieverbruik, toxiciteit of bio-afbreekbaarheid het minst vervuilend zijn. Zo werk ik onder meer met het bedrijfje Piñatex, dat stoffen maakt van ananasvezels.”

rombaut.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content