Mary Katrantzou laat zich inspireren door tektonische platen en oceanische vulkanen

Onder het toeziend oog van Alexa Chung en Leandra Medine van The Man Repeller showde Mary Katrantzou haar nieuwste collectie. De ontwerpster ging miljoenen jaren terug in de tijd toen pangea en panthalassa evolueerden tot de aarde van vandaag de dag. –

Onder het toeziend oog van Alexa Chung en Leandra Medine van The Man Repeller showde Mary Katrantzou haar nieuwste collectie. De ontwerpster ging miljoenen jaren terug in de tijd toen pangea en panthalassa evolueerden tot de aarde van vandaag de dag.

Een les geologie en een modeshow: Mary Katrantzou slaat twee vliegen in een klap. Haar ontwerpen ontsproten aan mijmeringen over het ontstaan van de aarde en de verschuivingen die het supercontinent pangea onderging zo’n 200 miljoen jaar geleden. Dat resulteerde in een erg abstracte collectie die dankzij de rijkelijke versieringen en zachte kleuren toch vrouwelijk en zelfs romantisch oogt.

Op een catwalk van versnipperd rubber – de geur zit nog in onze neusgaten gebrand – showden de modellen de SS15 collectie van Mary Katrantzou. De Belgische modellen Anne-Catherine Lacroix en Lisa Verberght liepen mee en zorgden voor enige nationale trots. Ze vervoegden de stoet modellen die over een soort zwartglinsterende lavastroom schreden in de nieuwe collectie die de geboorte van onze aarde uitdrukt.

Niet alle stuks konden ons bekoren en sommige kleurencombinaties leken ons iets te schreeuwerig, maar onder de avondjurken wisten we toch enkele parels te spotten. Ongetwijfeld zien we binnenkort hordes celebs paraderen in deze opvallende creaties van de innovatieve Mary Katrantzou. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content