Marni zegt het op de modeweek van Milaan met bloemen

© Belga

Het Italiaanse modelabel opende, naar aanleiding van hun 20e verjaardag, een heuse bloemenmarkt in Milaan.

Het Italiaanse modelabel opende, naar aanleiding van hun 20e verjaardag, een heuse bloemenmarkt in Milaan.

Marni en bloemenprints, dat zijn twee handen op één buik. Bloemen vormen het lievelingsmotief van Consuelo Castiglioni, het creatieve brein achter Marni. Van kleding, tot accessoires en schoenen: Marni zegt het al eens graag met een bloem.

Het mag dan ook niet verbazen dat ze op de modeweek in Milaan groots hebben uitgepakt met … bloemen. Voor de 20e verjaardag opende het modelabel een stijlvolle bloemenmarkt in het hartje van Milaan. Zelfs de grootste fashionista’s zouden er groene vingers van krijgen. Op de plek waar de modeshow plaatsvond, het 18e eeuwse Rotonda della Besana, werden genodigden verrast door de bloemenpracht. Van kruiden, over rozen tot prachtige bloemstukken: je kon het allemaal terugvinden op de bloemenmarkt van Marni.

Naast de veelbesproken bloemenmarkt, stelde Marni natuurlijk ook een collectie voor in Milaan. De nieuwe lente/zomercollectie 2015 is een collectie met sterke referenties naar het verleden van het label. Zo dook Castiglioni in de archieven van Marni en haalde er de mooiste stoffen weer uit. De nieuwe collectie is een mix van plezierige, kleurrijke mode met Oosterse toetsen. Er werd ook in de nieuwe collectie naar hartenlust geëxperimenteerd met bloemenprints. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content