Marks & Spencer brengt eerste milieuvriendelijke beha

De Britse keten deed hiervoor beroep op een ecologische fabriek in Sri Lanka.

De Britse winkelketen Marks & Spencer (M&S) lanceert ’s werelds eerste klimaatbewuste beha. Het setje werd ontwikkeld in de hoop dat meer kleding in de toekomst milieuvriendelijk zal zijn.

De lingerie wordt gemaakt in een ecologische fabriek in Sri Lanka, die zowel op waterkracht, geproduceerd door een nabijgelegen rivier, als op zonnepanelen draait. De bijkomende koolstofdioxide die nodig is voor de productie van de beha’s wordt gecompenseerd door ieder jaar 6000 bomen te planten.

De Carbon Trust Footprinting Certification Company berekende de broeikasgasuitstoot voor het maken van de beha en blijft het project ook verder op de voet volgen. M&S werkt bovendien samen met de Conservation Carbon Company om lokale boeren bomen te laten planten zodat de restanten van het regenwoud opnieuw met elkaar kunnen worden verbonden door ‘groene gangen’.

Mike Barry, Hoofd van Duurzaam Ondernemen bij M&S, stelt als doel om meer kleding klimaatvriendelijk te produceren in de toekomst. Het bedrijf hoopt ook dat andere bedrijven hun voorbeeld volgen. “We willen niet dat groene, eco-vriendelijke producten in een hoekje worden geduwd, we moeten alle producten milieuvriendelijker maken,” zei hij.

De beha is binnenkort op de site van M&S te koop en kost 25 euro.

Lieselot Moerkerke

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content