Marion Vidal ontwerpt exclusieve statement oorbellen voor Christian Wijnants

© Christian Wijnants

Na onder meer samenwerkingen met Céline, Lacoste en Iris Apfel x Le Bon Marché, slaat de gereputeerde Franse juwelenontwerpster nu ook de handen in elkaar met Christian Wijnants. Op maat van zijn collectie AW17 ontwierp ze een exclusieve capsulecollectie van vier opvallende oorringen.

De statement oorbel is ook anno 2017 nog een blijver in de accessoirewereld. Geen subtiele opsmuk of een kleine twinkeling om de aandacht naar je gezicht en halslijn te trekken, maar grote, haast architecturale ontwerpen die tot ver onder de oorlel hangen. Zoals deze exemplaren van ontwerpster Marion Vidal voor het Belgische label Christian Wijnants. De Française liet zich inspireren door de door Perzië beïnvloedde najaarscollectie van Christian Wijnants en tekende een capsulelijn van vier verschillende oorbellen die de kleding van Wijnants perfect vervolledigen.

Marion Vidal ontwerpt exclusieve statement oorbellen voor Christian Wijnants
© Christian Wijnants x Marion Vidal

Marion Vidal studeerde net als Christian Wijnants aan de Antwerpse Modeacademie. In 2004 lanceerde ze haar eigen label, gevolgd door een eigen flagship store in Parijs in 2011. Haar stijl wordt gekenmerkt door een anti-conventionele benadering van juwelen. Haar creaties fungeren als een sterke dialoog tussen kleur en materie die vervolgens samenvloeien tot uitgesproken geometrische figuren, een visie die moeiteloos aansluit bij Wijnants’ kijk op mode. Ze leerden elkaar kennen op de Antwerpse Modeacademie en hebben sindsdien een goed contact met elkaar. Christians liefde voor edelstenen en fijne juwelen enerzijds, en Marions fascinatie voor vorm en materie anderzijds brachten hen dit seizoen weer samen.

Marion Vidal ontwerpt exclusieve statement oorbellen voor Christian Wijnants
© Christian Wijnants x Marion Vidal

Christian Wijnants x Marion Vidal is verkrijgbaar bij Le Bon Marche? (Parijs), de Christian Wijnants flagship store (Antwerpen), de Marion Vidal flagship store (Parijs) en een exclusieve selectie multibrand stores wereldwijd vanaf juli 2017. Nu al wegens succes verlengd: een tweede capsulecollectie voor zomer 2018 is in de maak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content