Marianne Nykjaer: “Lingerie is als een geheim cadeautje voor mezelf”

Marianne Nykjaer

Plussize model en blogster Marianne Nykjaer is voor mij de definitie van een powervrouw: een inspirerende persoonlijkheid en uitgesproken feministe. Een praatje over haar lingeriegeheimen draait al snel uit op een lang gesprek over body positivity, eigenliefde en een beetje Beyoncé.

Christine schrijft op haar blog www.cxthecity.com over fashion,beauty en het leven. Voor deze reeks verdiept ze zich in de wondere wereld van lingerie.

Christine Smeyers van C & the City.
Christine Smeyers van C & the City.

Ik spot Marianne meteen als ik het drukke koffiebarretje binnenstap, niet omwille van haar ongewone 1m85 maar omwille van haar uitstraling: een sterke en trotse vrouw. Dat merk ik ook als ze met haar no-nonsense attitude vertelt hoe lingerie haar little secret is. “Ik kleed me soms heel conservatief en wanneer ik dan mooie lingerie aan heb – liefst een zwart of rood setje met kant – voelt het aan als een geheim cadeautje voor mezelf.”

Ze geeft ook lachend toe dat ze soms zonder schroom in full Beyoncé-mode in ondergoed door het huis wandelt omdat ze nu écht kan genieten van lingerie. “Ik voel me op mijn vrouwelijkst wanneer ik een ongelofelijk sexy setje aan heb onder een mooie jurk, met lippenstift en pumps… bombshell, zeg maar. Maar anderzijds voel ik me ook enorm krachtig wanneer ik zonder make-up en op blote voeten thuis rondloop met enkel een oversized shirt en ripped shorts. Imperfectie werkt voor mij heel inspirerend.”

Marianne heeft één duidelijk levensmotto: You only have one body, so love the one you’re in. “Ik wil geen tijd verspillen aan wensen dat ik anders was. Ik wil mezelf graag zien zoals ik ben.”

Helemaal empowered van het gesprek keer ik naar huis. In mijn gedachten dans ik al als een uitdagende amazone in ondergoed – Beyoncé better watch out.

PRIMADONNA-EXPERT AAN HET WOORD


Een silhouet uit de lente-zomercollectie van PrimaDonna.
Een silhouet uit de lente-zomercollectie van PrimaDonna.

Het is heel belangrijk de juiste behamaat te kiezen, zo voelen we ons meteen veel zelfzekerder. Als de beha dan ook nog eens aansluit bij onze stijl, krijgen we een echte confidence boost. Vraag daarom altijd professioneel advies in een gespecialiseerde lingeriewinkel.


Zeker voor vrouwen als Marianne met een grotere cup is het essentieel dat de beha een goede ondersteuning biedt en mooi aansluit op de vorm van de borsten. Verkleinende beha’s zijn helemaal uit. Vrouwen zijn tegenwoordig trots op hun curves en zoeken dan ook lingerie die hun rondingen benadrukt en een mooie vorm geeft.


Aan kleuren en materialen alvast geen gebrek: kies een modekleur of net een neutrale tint; ga voor kant, doorschijnende stof of elegante versieringen. Bedhead of bombshell: met de juiste lingerie voel je je sowieso sexy!


Voor een winkel in je buurt: www.primadonna.com