Margiela en Cutler and Gross lanceren zonnebrillen

De eerste zonnebrillencollectie van beide labels is een feit. Maak je keuze uit een aerodynamische look of een zonnebril met schijnbaar te kleine brilglazen.

Het woord ‘stilzitten’ krijgt – gelukkig maar – amper gehoor bij Martin Margiela en zijn team. Samen met Cutler and Gross bedachten ze een originele zonnenbrillencollectie.

De verantwoorde zonnenklopper kan kiezen uit twee lijnen: ‘anatomic’ en ‘wrong size’. Die eerste heeft een aerodynamische look en bedekt het hele gezichtsveld van de drager. Het ‘wrong size’ model doet zowat het tegenovergestelde. De brilglazen lijken net niet te passen in het omsluitende frame.

De samenwerking tussen het modehuis en het brillenlabel vloeit voort uit ‘het delen van gemeenschappelijke waarden’, zo verkondigen beide partijen. Die gemeenschappelijke waarden zijn ongetwijfeld een creatieve aanpak en aandacht voor esthetiek en expertise.

Vanaf november liggen de glimmende zonnenschermpjes in alle Martin Margiela huizen en door Cutler and Gross geselecteerde winkels. Zo er nog genoeg tijd om bijpassende outfits te zoeken tegen dat de lente terug in aantocht is.

Vincent Fobelets

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content