Marc Jacobs’ zwanenzang voor Vuitton

© Ellen De Wolf

Moderedactrice Ellen De Wolf ging kijken naar de voorstelling van de laatste collectie van Marc Jacobs voor Louis Vuitton.

Het gerucht dat al maanden de ronde doet, werd deze ochtend kort na de show bevestigd: Marc Jacobs verlaat Louis Vuitton. Jacobs was zestien jaar lang creatief directeur van Vuitton en gaat zich nu concentreren op zijn eigen label, zo meldde Bernard Arnault, CEO van de luxeconcern LVMH aan het modevakblad WWD.

Niet dat iemand er woensdagochtend nog voor het nieuws bekend raakte aan twijfelde dat het Jacobs’ laatste show was voor Vuitton. De sombere soundtrack, het gitzwarte decor (een best of van de laatste jaren: het carrousel, de roltrappen, de fontein, …) en de volledig zwarte collectie met referenties naar het verleden dompelden het publiek onder in een sfeer van rouw. Het was een waardig afscheid met topstukken uit vorige collecties: van de graffitiletters van Stephen Sprouse tot de gevederde jurken die hij vorig seizoen toonde. Hoedenmaker Stephen Jones leverde de prachtige hoofddeksels van pauwenveren.

Jacobs droeg zijn zwanenzang op aan de vrouwen die hem inspireren (van Grace Coddington en Jane Birkin tot Lady Gaga en Kate Moss), en aan de showgirl in elk van hen. Op de laatste pagina van het programmaboekje bedankte hij ook Robert Duffy, zijn zakenpartner, en Bernard Arnault. “All my love, always.”

Ellen De Wolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content