Marc Jacobs verplaatst show vanwege supersneeuwstorm

Marc Jacobs ziet zich gedwongen zijn show tijdens de New Yorkse modeweek te verplaatsen, zo schrijft New York Magazine. Jacobs vreest immers dat zijn gasten, modellen en werknemers door de hevige sneeuwstorm niet tijdig op locatie zullen geraken. Bovendien is een deel van de wintercollectie die hij zal presenteren nog niet aangekomen.

Marc Jacobs en de weergoden, ze kunnen elkaar duidelijk niet luchten. Enkele maanden geleden werd Jacobs’ huis gedeeltelijk verwoest door superstorm Sandy, en in 2011 moest hij ook al zijn show verplaatsen omdat Hurricane Irene om de hoek kwam loeien. Nu maakt New York Magazine bekend dat Jacobs opnieuw het hoofd buigt voor de weersomstandigheden en hij zijn show enkele dagen uitstelt.

Het noordoosten van Amerika maakt zich momenteel op voor Nemo, een sneeuwstorm die wel eens historische proporties zou kunnen aannemen. Duizenden vluchten werden afgelast en mensen worden aangeraden binnen te blijven. In New York wordt de komende uren zo’n 30 centimeter sneeuw verwacht, vergezeld van hevige rukwinden. Niet bepaald ideaal weer om jezelf in te verplaatsen, dus neemt Marc Jacobs maatregelen. Uit angst dat zijn gasten, werknemers en modellen niet op tijd op de juiste locatie zullen geraken maandag, verplaatst Jacobs zijn show van maandagavond naar donderdagavond acht uur, lokale tijd. Hij moet wel, want er zijn nog enkele schoenen, tassen en stoffen niet aangekomen omdat leveranciers er niet doorkomen.

Jacobs leek echter wel even uit het oog verloren te zijn dat de modeweek van Londen diezelfde donderdagavond van start gaat. Heel wat moderedacteurs zullen dus verscheurd worden door twijfel of zich gedwongen zien hun vlucht en hotel op het laatste moment om te boeken. De ontwerper en zijn team verontschuldigen zich nu voor het ongemak en zeggen dat ze niet verwachten dat mensen speciaal hun schema zullen omgooien. De show zal bovendien ook via livestream te bekijken zijn. Wij vermoeden alvast dat de smartphones op la Guardia oververhit zullen geraken. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content