Marc Jacobs haalt T-shirt met neonazi-print uit de rekken

Marc Jacobs heeft een T-shirt uit de rekken laten halen nadat hij erop was gewezen dat de afdruk op het kledingstuk wel erg veel gelijkenissen vertoonde met een neonazi-print. De tekening van de laarzen is bijna identiek aan die van het album Boots & Braces van de white-power band Skrewdriver.

Marc Jacobs heeft een T-shirt uit de rekken laten halen nadat hij erop was gewezen dat de afdruk op het kledingstuk wel erg veel gelijkenissen vertoonde met een neonazi-print. De tekening van de laarzen is bijna identiek aan die van het album Boots & Braces van de white-power band Skrewdriver. Dat meldt The Cut.

Het was een blogger die de gelijkenis tussen het T-shirt van Marc by Marc Jacobs en dat van de Britse band Skrewdriver opmerkte. Skrewdriver werd opgericht in 1977 en is een van de meest bekende neonazi-bands ter wereld. De zanger van de band, Ian Stuart Donaldson, was een zelfverklaarde neonazi. Hij was een van de medeoprichters van de neonazi-groepering Blood and Honour en liet zijn extreemrechtse idealen duidelijk naar voren komen in zijn liedjesteksten. In 1993 overleed Stuart na een auto-ongeluk.

Een woordvoerder van Marc Jacobs heeft gereageerd op de flater. Het zou om toeval gaan. ‘We hadden absoluut niet de bedoeling om een link te leggen met de band of een statement te maken. We hebben de stock van het T-shirt uit onze eigen winkels gehaald en vragen aan onze partners om hetzelfde te doen,’ aldus de woordvoerder in The Cut.

Ironisch genoeg gaat het lied ‘Boots & Braces’ over de veerkracht van de skinhead stijl. Om u een idee te geven van de inhoud van het lied: Try and get you banned from everywhere/’Cos you wear your boots and you cut your hair/They would rather see you in a dirty old Afghan/If you were a Left-wing hippie, you won’t face no ban. Klare taal dus.

Enkele verdelers hebben het stuk al verwijderd, maar het is nog steeds te koop via Saks Fifth Avenue. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content