Marc Jacobs geeft goedkeuring aan Nicolas Ghesquière

© Reuters

Marc Jacobs heeft Nicolas Ghesquière, zijn opvolger bij Louis Vuitton, zijn seal of approval gegeven in een interview met Peter Marino.

Marc Jacobs heeft Nicolas Ghesquière, zijn opvolger bij Louis Vuitton, zijn seal of approval gegeven in een interview met Peter Marino.

Na zestien jaar opstappen bij een label is geen beslissing die lichtzinnig genomen wordt. Maar als de opvolging verzekerd is en bovendien een groot talent blijkt, valt het afscheid al minder zwaar. Marc Jacobs heeft dan ook geen spijt van zijn beslissing om op te stappen bij Louis Vuitton.

Verandering is nodig

Over zijn opvolger zei Jacobs het volgende tijdens een interview in Tate Modern: ‘hij is een briljante ontwerper en hij zal iets totaal anders doen met het merk. Ik heb Nicolas altijd bewonderd. Ik ben dan ook erg benieuwd wat hij in de toekomst zal doen. We hebben een erg verschillende esthetiek. Dingen moeten ook veranderen. Ik ben heel blij dat iemand die ik respecteer en bewonder, en waarvan ik vind dat hij een groot talent is, mijn plaats heeft ingenomen,’ aldus Jacobs.

Een beetje bang

Maar de ontwerper is ook ‘een beetje bang,’ vertelde hij aan Peter Marino. Jacobs voelt een ‘gezonde angst’ omdat het alle kanten uit kan. De focus van Jacobs’ carrière zal vanaf nu op zijn eigen merk liggen. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content