Marc Jacobs als nieuwe ontwerper van Coach?

© Belga

Het Amerikaanse modelabel Coach is nog steeds op zoek naar een nieuwe hoofdontwerper.

Het Amerikaanse modelabel Coach is nog steeds op zoek naar een nieuwe hoofdontwerper. Er wordt gefluisterd dat Marc Jacobs zal aantreden als nieuwe creatieve directeur. Dat schrijft WWD.
In juni 2013 kondigde Reed Krakoff aan dat hij in de zomer van 2014 opstapt als hoofdontwerper bij Coach. Sindsdien is het merk op zoek naar een waardige opvolger. Krakoff was gedurende 16 jaar creatief directeur bij het label en ging weg om zich te focussen op zijn eigen modelijn RK. Ontwerper Marc Jacobs zette onlangs een stap terug als ontwerper van Marc by Marc Jacobs. Hij stelde Luella Bartley en Katie Hillier aan als nieuwe ontwerpsters van de lijn. Ook Emma Hill, die het modelabel Mulberry verliet, wordt genoemd als kanshebster om aan te slag te gaan bij Coach.

Coach wil zichzelf een nieuw imago aanmeten en Marc Jacobs zou in dit geval een goede zet zijn. Eerder namen ze al Sandra Hill, voormalige creatieve directeur bij Paul Smith, aan als ontwerpster voor de vrouwenlijn.

Het modelabel Coach is vooral bekend om zijn klassieke Amerikaanse stijl en de accessoires, zoals handtassen en schoenen, zijn populair bij de Amerikaanse celebs. De stijl van ontwerper Marc Jacobs past perfect in dat plaatje. In december 2012 had Coach nog de best verkopende accessoirelijn in Amerika. (AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content