Marc by Marc Jacobs krijgt nieuwe naam

© Reuters

Marc Jacobs was nooit fan van de naam van zijn zusterlijn en heeft beslist om Marc by Marc Jacobs te hernoemen.

Marc Jacobs was nooit fan van de naam van zijn zusterlijn en heeft beslist om Marc by Marc Jacobs te hernoemen.

Met Katie Hillier en Luella Bartley aan het roer bij Marc by Marc Jacobs is het tijd voor een nieuwe wind. ‘Ik heb de naam Marc by Marc Jacobs altijd al gehaat,’ vertelt de Amerikaanse ontwerper aan W magazine. Hoe de zusterlijn van zijn merk zal heten, wilde de ontwerper nog niet kwijt. ‘Ik ben erg bijgelovig en ben ervan overtuigd dat als ik iets vertel voor het wordt uitgevoerd, het nooit zal gebeuren,’ aldus Marc Jacobs.

De vrouwen hebben bij het ontwerpen nagedacht over welke kleding zij zelf zouden willen dragen. ‘Het draait om speelse en zelfs jongensachtige silhouetten,’ vertelde Bartley hierover.

Jacobs verklapte verder ook dat Hillier en Bartley moodboards met afbeeldingen van Chloe Sevigny en Gwyneth Paltrow in ‘The Royal Tenenbaums’ van Wes Anderson in de ontwerpstudio hebben hangen. Deze inspiratiebronnen klinken in ieder geval veelbelovend. Ons geduld wordt niet lang op de proef gesteld want op elf februari wordt hun eerste collectie voor de lijn, die voorlopig nog bekend staat onder de naam Marc by Marc Jacobs, voorgesteld op de New York Fashion Week. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content