Manolo Blahnik maakt LFW debuut

Manolo Blahnik maakte zijn London Fashion Week debuut op zondag 15 september. Hij vertoonde een kortfilm, geregisseerd door Michael Roberts, met de schoenen in de hoofdrol. In de film worden de schoenen begeerd en gezoend dat het een lieve lust is. En terecht.

De lente/zomercollectie van Blahnik baadt in pracht en praal. ‘Je kan Spaanse invloeden terugvinden, en ook de vorige eeuwwisseling was een invloed voor de borduursels,’ legt de schoenenontwerper uit aan Vogue. Een van de ontwerpen, een gouden paar, kan je zo in de geschiedenisboeken plaatsen. ‘Je kan de successen die de courtisanes in deze schoenen gehad hebben wel inbeelden,’ aldus Blahnik over zijn gouden schoeisel.

Blahnik is doodsbang van grote groepen mensen. Daarom liet de ontwerper het de vorige edities afweten op de London Fashion Week. De organisatoren nodigen hem al jaren uit, maar het is pas nu dat hij de moed kon verzamelen om deel te nemen. Zijn filmvertoning was echter een goede manier om toch een breed publiek aan te spreken, zonder zelf in de belangstelling te hoeven staan.

De collectie is erg kleurrijk en rijkelijk, met heel wat versieringen en borduursels. Designer schoenen die ook echt hun geld waard lijken, dat zien we graag! (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content