Manolo Blahnik eert Anna Piaggi

© Reuters

De gelauwerde schoenenontwerper heeft zijn samenwerking met de British Fashion Council aan mode-icoon Anna Piaggi opgedragen.

De gelauwerde schoenenontwerper Manolo Blahnik heeft zijn samenwerking met de British Fashion Council aan mode-icoon Anna Piaggi opgedragen.

De van origine Spaanse ontwerper werd dit seizoen uitgekozen om het beeld te maken dat gebruikt zou worden voor alle uitingen van de British Fashion Council voor Londen Fashion Week. Dat gaat van uitnodigingen voor shows tot alle reclameborden voor de Londen Fashion Week en stickers op pendelauto’s.

Hij liet zich voor deze kleurrijke tekeningen inspireren door het Britse landschap en laat nu ook weten dat hij deze ontwerpen opdraagt aan zijn overleden vriendin en mode-icoon Anna Piaggi.

“Het is een groot voorrecht om hiervoor te zijn gevraagd en om de kans te krijgen om de stad waar ik van hou een paar seconden aandacht te geven”, aldus de ontwerper tegen de Britse Vogue. “Mijn overleden vriendin Anna Piaggi adoreerde Londen en ik doe dit als een soort hommage aan haar. Ze zei altijd dat ze vond dat Londen de meest frisse stad was, en dat alle ideeën die ze opdeed in Londen haar beste waren. Ze had een enorme visie, mode-wise, dus dit is een ode aan haar en aan Londen.”

Blahnik mocht eerder zelf de Outstanding Achievement-award ontvangen tijdens de British Fashion Awards. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content