Mannentrends vers van de catwalk: wat draagt u komende winter

Ingesnoerd Komende winter kan u twee kanten op: ofwel werkt u in de lengte met lange lagen, ofwel legt u de focus op de taille met riemen, korte jasjes en hoge broeken. Dat laatste doet overigens ook optisch wonderen voor uw schouderpartij, want wat Kim Kardashian met haar kaaklijn doet mag u gerust met uw torso.

Comfortabele broeken Fabriceer een vreugdesvuur met uw skinny jeans want dit najaar zit u “los in de broek”: brede pijpen, relaxte fit en zelfs stoffen als corduroy en jersey hullen uw onderlijf tegen de onvermijdelijke winterblues. Combineer met een al even losse boxershort voor het ultieme gevoel van vrijheid. Uw zaad zal u dankbaar zijn.

Bedekte nek Het lijkt logisch, zo tijdens de wintermaanden, maar vergeet niet dat 2012 aan de wieg lag van het fenomeen “mannendecolleté” dat stylisten vandaag nog steeds uit hun slaap houdt en Pieter Loridon een chronische bronchitis heeft opgeleverd. Komende winter gaat u echter volop voor de wollige nekpartij, zij het met rolkragen, XXL sjaals of snoods, zij het met uw rebelse attitude tegenover uw scheermachine. Mogen wij hopen dat u voor optie A gaat?

Primaire kleuren Vandaag is rood de kleur van uw rauwgesnoten bovenlippen, maar in de winter van 2015 paart u uw schaafwonden met andere primaire kleuren als blauw en geel.

Genderoverschrijdend Net als hun collega’s op de vrouwenafdeling werken mannendesigners tegenwoordig genderoverschrijdend. Vrouwelijke stoffen, elegante lijnen en soms zelfs niet al te subtiele knipogen naar rokken en jurken. Zo met de eurocrisis in onze nek is het misschien niet slecht om samen met uw liefste te investeren in een unisex garderobe.

Ruitjes Wat ons betreft sowieso altijd een hit in een mannengarderobe: een geruit stuk is de perfecte balans tussen trendy en tijdloos. Over een half jaar zal u begrijpen wat we bedoelen en ons zelfs gelijk geven.

Zwart op zwart op zwart “Eitje”, denkt u allicht, maar zwart met zwart met zwart combineren is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Niet om de soft-porno tour op te gaan, maar er zijn daadwerkelijk ook verschillende tinten zwart – vraag dat maar aan uw moeder wanneer ze weer eens van wasproduct is gewisseld. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content