Mannenmode Parijs: Mozart-kapsels en tapisserieën bij Yamamoto

Voor de ene Japanner is de forel een fashion icon, voor de andere geldt dat voor tapisserieën van enkele eeuwen geleden.

Voor de ene Japanner is de forel een fashion icon, voor de andere geldt dat voor tapisserieën van enkele eeuwen geleden.

Yohji Yamamoto bleef met zijn mannencollectie enkele seizoenen weg van de catwalk. Zijn failliete bedrijf werd overgenomen door een Japanse investeringsgroep, en nu is de ontwerper als vanouds present met een show in zijn hoofdkwartier in rue Saint-Martin. Yamamoto combineert voor komende zomer Tom Waits met clavecimbel. De jongens dragen Mozart-kapsels (soms ook lange baarden, een wederkerend motief in Parijs) en opvallende pakken in tapisseriestof, en hier en daar het uniform van een preacher man uit een van de zuidelijke Amerikaanse states. Een zeer geslaagde comeback voor de Japanse meester.

De collectie van Dai Fuijwara voor Issey Miyake staat in het teken van, houd u vast, de forel. En meerbepaald: het geduld, de elegantie en de schoonheid van de fighting spirit van die vis. Veel min of meer verstopte details (de forel speelt blijkbaar graag verstoppertje), maar ook prints die rechtstreeks zijn ingegeven door de huid van de vis. Enkele van de mooiste kleurencombinaties van het seizoen, samen met de collectie van Raf Simons voor Jil Sander, die al deels was beïnvloed door het erfgoed van Miyake.

Julius, nog een Japans merk op de kalender, grossiert in de gotische stijl. Voor de zomer is die iets lichter, met bijvoorbeeld lederen shorts en een soort schortjes in grijs denim.

Adam Kimmel toonde zijn nieuwe waren op de binnenplaats van een palatiaal herenhuis in de Marais. Er was een oude Amerikaanse muscle car opgesteld, en daarrond een groepje stoere, overwegend zwarte streetkids in geformaliseerde sportswear, met hier en daar een reep paisley. Too cool for school, zoals dat heet.

Jesse Brouns.

Bekijk alle defilés in Parijs op Catwalk Weekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content