Mannenmode Milaan: Een remix van grijs

Met shows van onder meer Giorgio Armani, Neil Barrett en Dsquared werd gisteren de mannenweek van Milaan afgesloten. Een week zonder grote verrassingen, in het teken van de status quo.

Met shows van onder meer Giorgio Armani, Neil Barrett en Dsquared werd gisteren de mannenweek van Milaan afgesloten. Een week zonder grote verrassingen, in het teken van de status quo.

10u03, via San Luca 3. De broers Caten van Dsquared kijken voor hun wintercollectie naar Amerikaans pioniers. Het decor is, zoals vaker bij de Canadezen, het spectaculairste van de hele modeweek: een larger than life sneeuwlandschap met een knus verlichte oude caravan. De collectie mengt workwear, jeans en pakken, overwegend in zwart/wit. Negentiende-eeuwse hoeden optioneel. De show van Burberry eindigde met een regenbui, bij Dsquared begint het in de finale zowaar te sneeuwen. Alsof we het nog niet koud genoeg hadden.

11u15, via Savona 56. Neil Barrett speelt met textuur en proportie in een collectie die is ingegeven door scubadiving. De ontwerper focust op de duikersbroek in spannend, glad neopreen, en combineert die met zware stapschoenen – een logisch vervolg op het succes van long johns deze winter en de collants voor jongens van vorig jaar. De look is behoorlijk sexy, al zien we er onzelf nu ook niet onmiddellijk mee rondlopen (hoewel). Neil Barrett zoekt ook elders in de collectie de golven op: truien met marinestrepen, losse flanellen matroospantalons, parka’s in de kleur van een ijsschots.

12u08. Teatro Armani, via Bergognone 59. De hoofdlijn van Giorgio Armani is een ‘remix en gris’ en dus helemaal grijs. In het mausoleumachtige theater van Armani, een door de Japanse architect Tadao Ando genrenoveerde fabriek, past die kleur perfect. Armani noemt het mixen en remixen een sleutelelement van de hedendaagse cultuur, en daar valt weinig op aan te merken. Met deze collectie remixt hij vooral zijn eigen werk. De collectie is een herinterpretatie van het universum van Giorgio Armani. Dat bevindt zich ergens tussen elegant en casual, klassiek en hedendaags, flannel en jersey. De show opent met een lange khaki militaire mantel over een grijs pak, dat de toon aanzet voor de rest van de collectie. We worden alleen nog even opgeschrikt door hier en daar wat luipaardstippen.

12u45, via Savona 56. Op de eerste vitrine van het hoofdkwartier van Hogan zijn enkele vitrines geïnstalleerd met schoenen en hologrammen. Het thema is duidelijk futurisme, op de wijze van Tron. Het merk heeft behalve schoenen een collectie stoere jasjes, in leder of nylon.

13u12, via Argelati 22. Onze modeweek eindigt in de showroom van Marc Jacobs Men. Het team van Jacobs liet zich inspireren door een Amerikaanse spion uit de jaren veertig. Een perfect draagbare collectie met aaibare sportjasjes en chunky wintermantels met teddykraag, een hit komende winter.

Deze namiddag begint het Parijse luik van het mannenseizoen, met onder meer het debuut van Nicola Formichetti en Romain Kremer bij Thierry Mugler. Lady Gaga verzorgt de soundtrack. Morgen meer!

Jesse Brouns Beijk alle mannendefil├ęs in Milaan op Catwalk Weekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content