Mannen hebben steeds minder aandacht voor de verlovingsring

Een verlovingsring kopen is nog steeds de taak van de man, al loopt dat vaak niet van een leien dakje.

Een verlovingsring kopen is nog steeds de taak van de man, al loopt dat vaak niet van een leien dakje.

Het kopen van een verlovingsring is geen sinecure. Traditioneel geeft een man ongeveer twee maandsalarissen uit aan een verlovingsring, maar de meeste mannen geven slechts een 10 procent van dit bedrag uit. Dat blijkt uit een onderzoek bij duizend pasgetrouwde stellen, aldus de Daily Mail. Wel leuk om weten is dat de meeste mannen, 90 procent van de ondervraagden, nog wel zelf opzoek gaan naar een geschikte ring voor tijdens het huwelijksaanzoek.

Bovendien blijkt dat 20 procent van de mannen de ring heel de tijd bij zich dragen, tot het moment van het huwelijksaanzoek is aangebroken. De helft van de mannen is ruim een maand op voorhand bezig met de planning van het aanzoek. Een kleine minderheid, 2 procent, is al een jaar bezig met de voorbereidingen.

Maar op een uitgebreid aanzoek, voorbeeld Kim Kardashian en Kanye West, hoeven de meeste vrouwen niet te rekenen. Ongeveer 35 procent van de mannen vraagt hun vriendin ten huwelijk in een restaurant en 30 procent gaat gewoon thuis op de knieën. En laat dit nu net de twee dingen zijn waar een vrouw het meeste belang aan hecht: een kwart van de ondervraagde vrouwen vindt de locatie van het aanzoek het belangrijkste en 22 procent hecht het meeste waarde aan de ring. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content