Maison Martin Margiela voor H&M nu al op eBay

De officiële lancering is pas in november, maar er zijn nu al stukken uit de collectie terug te vinden op eBay.

De collectie wordt wereldwijd gelanceerd op 15 november, maar er zijn al een aantal items uit de collectie van Maison Martin Margiela for H&M terug te vinden op de veilingsite eBay.

Als je ‘MMM for H&M’ intikt op eBay krijg je maar liefst 67 zoekresultaten. De aangeboden kledingstukken komen allemaal uit de Verenigde Staten. Enkele dagen geleden was het in New York groot feest: H&M stelde de collectie met Maison Martin Margiela voor. Het werd een knaller van een feest met veel bekende gezichten op de gastlijst, waaronder Sarah Jessica Parker en Mena Suvari. Sommige gasten van het feest in New York proberen nu de kledingstuks, die ze gekregen hebben op de launchparty, te verkopen op het internet. En dat aan een zesvoud van de originele prijs.

Voor een paar Lucite-pumps met doorschijnende sleehak betaal je binnenkort in de winkel 199 euro, maar op eBay wordt dit paar schoenen aangeboden voor meer dan 600 euro. Dat is een stuk boven de originele en officiële vraagprijs. Hetzelfde zien we onder meer bij de jurk die Helena Christensen droeg en bij de top van Mena Suvari. De stuks worden op eBay aangeboden aan het drievoud van de originele prijs.

Het staat vast dat de ‘MMM for H&M’-collectie, zowel online als in de winkels, op de dag van de lancering zo goed als uitverkocht zal zijn. Het mag dan ook niet verwonderen dat de ‘die-hard’ fans van Margiela er heel wat voor over hebben om een stuk uit deze collectie vast te krijgen. En vooral: ze zijn de eerste die de felbegeerde ontwerpen in hun handen zullen krijgen, mits ze daar wel wat centjes voor over hebben.

Echte Margiela fans hebben deze hoge bedragen waarschijnlijk wel over om een stuk te bemachtigen van hun favoriete modelabel en vooral: dan zijn zij de eersten die kunnen flaneren in de – toch wel adembenemende – ontwerpen. Maar toch komen de prijzen op eBay bijna gelijk te staan aan ontwerpen uit de gewone collecties van het Franse modehuis: schoenen rond 600 euro en jurken vanaf 500 euro. Dat betekent dat de kernboodschap van de collectie met H&M ‘de ontwerpen van Margiela toegankelijk maken voor het grote publiek’ niet langer relevant is door de verkoop op eBay. Het worden eigenlijk echte collectors items waardoor de prijzen stevig de lucht ingaan.

De voorgaande collecties van H&M met modehuizen als Versace, Marni en Jimmy Choo kwamen vaak ook terecht op de veilingsite eBay, maar het is de eerste keer dat de stukken op de veilingsite verschijnen voor ze ook effectief in de officiële H&M-winkels te vinden zijn. Dat is een duidelijke bevesting van het succes van deze samenwerking. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content