Mademoiselle Jean wint Prijs voor de Jonge Ontwerper

Aurore Jean -alias Mademoiselle Jean- is de meest beloftevolle Brusselse ontwerper.

Dit weekend vindt al voor de negende keer op rij het Stylistenparcours plaats, een organisatie van Modo Bruxellae. De modedriedaagse ging donderdagavond feestelijk van start met de uitreiking van de Mode Bruxellae 2008 Prijs voor de Jonge Ontwerper, een trofee voor beloftevolle, Brusselse ontwerpers die niet meer dan tien collecties hebben gecommercialiseerd. Dit jaar valt die eer te beurt aan Aurore Jean, alias Mademoiselle Jean.

Aurore Jean (32) studeerde mode aan La Cambre en werkte een tijdlang als verantwoordelijke voor de merchandising en decoratie van de Chanelwinkel in Brussel. Sinds december 2006 ontwerpt ze haar eigen label in haar boetiek in de Brusselse Dansaertstraat. U kan er terecht voor burleske pret-à -porter, korsetten en maatwerk, geïnspireerd op de jaren vijftig. Mademoiselle Jean speelt met clichés: het kamermeisje, de verpleegster, …maar dan steeds met een ondeugende knipoog.

Aan de trofee is een geldprijs verbonden van 7500 euro. Een financiÔle steun in de rug die de ontwerpster goed kan gebruiken. “Het is moeilijk voor jonge ontwerpers die zich in BelgiÔvestigen om financieel rond te komen. Dankzij wedstrijden zoals deze, kunnen we uitbreiden en investeren in onze volgende collecties. Ik zou met het geld graag een lingerielijn opstarten en mijn online winkel lanceren.”

Ellen De Wolf

Mademoiselle Jean, A. Dansaertstraat 100, 1000 Brussel, +32 2 513 50 69

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content