Maarten van der Horst ontwerpt collectie voor Topshop

De Nederlandse modeontwerper staat bekend om zijn tropische prints.

De Nederlandse modeontwerper Maarten van der Horst, die slechts een jaar geleden afstudeerde van Central Saint Martins, ontwierp een capsulecollectie voor de Britse kledingketen Topshop. Tropische bloemen, Hawaiiaanse prints en surfersinvloeden zetten de toon. In navolging van Christopher Kane en Mary Katrantzou, werd Maarten van der Horst gevraagd een capsulecollectie te ontwerpen voor de Britse kledingketen Topshop. Zijn naam doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar toch verwierf onze talentvolle noorderbuur al serieuze naambekendheid in de modewereld.

Gekopieerd door grote modehuizen

Dat verschillende modehuizen de afgelopen twee seizoenen plots op de proppen kwamen met Hawaiiaanse prints, is geen toeval. Toen van der Horst een jaar geleden paradijsvogels en tropische bloemen in zijn afstudeercollectie verwerkte, waren het de grote modenamen die zich sterk lieten inspireren door de pas afgestudeerde ontwerper.

De Nederlandse modeontwerper is daar overigens niet rouwig om: “Na mijn afstudeershow herontdekten een aantal grote huizen plots de paradijsvogel-print. Maar ja, het is geweldig! Mode draait om escapisme en de tropische print vertaalt dat verlangen als geen ander.”

Unisex

Niet geheel onverwacht zijn het dezelfde tropische invloeden die de capsulecollectie voor Topshop tekenen. Orchideeën en palmbomen wisselen ditmaal de paradijsvogels uit zijn afstudeershow af. Bovendien is het grootste gedeelte van de collectie unisex, zoals de meeste van zijn ontwerpen dat zijn. Zelf beschrijft Maarten van der Horst zijn capsulecollectie als “een ultramoderne esthetische collectie, die verankerd is in het naoorlogse optimisme”.

Onder zijn eigen gelijknamig label ontwerpt de Nederlandse designer ook een mannencollectie, gesponsord door de nonprofit-organisatie Fashion East. In juni zal van der Horst de ontwerpen voorstellen tijdens de eerste ‘men’s fashion week’ in Londen.(JK)

Maarten van der Horst voor Topshop is sinds vrijdag verkrijgbaar in de winkel en kan online aangekocht worden op de website van Topshop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content