Maak je leven makkelijker, draag een uniform

Jonas Hamers © Belga

Hoezo, jij baalt omdat je een uniform moet dragen op je werk? Daar kan je gerust mee stoppen, want een uniform geeft je behoorlijk wat voordelen. En dat zijn er zo veel dat er zelfs mensen vrijwillig voor kiezen.

Matilda Kahl, de Amerikaanse art director bij mediabureau Satchi & Satchi, was haar dagelijkse kledingcrisissen drie jaar geleden zo beu, dat ze besloot haar heil te zoeken in een werkuniform. Sindsdien draagt ze elke werkdag opnieuw een zwarte broek, een witte blouse en een zwarte veter die ze rond haar nek strikt. Op koudere dagen trekt ze ook een zwart jasje uit de kast. Et voila.

Matilda Kahl
Matilda Kahl© Instagram

Waarom ze het doet? Voor het gemak. Met een uniform hoef je je ’s morgens geen zorgen meer te maken of je outfit niet te formeel is, je rok niet te kort of die combinatie niet iets té ‘speciaal’.

Niks nieuws

Een vrijwillig gekozen werkuniform is trouwens niet enorm origineel. Kijk maar eens naar Steve Jobs, Mark Zuckerberg of Karl Lagerfeld. Barack Obama verklaart zijn liefde voor telkens hetzelfde soort pak als volgt: “I don’t want to make decisions about what I’m eating or wearing. Because I have too many other decisions to make.” Concluderen dat je meteen ceo of president zal worden door een uniform te dragen, is misschien een tikkeltje overdreven, maar het zal je creativiteit alleszins niet in de weg staan.

Hoera, een verplicht uniform!

Jij hebt niet vrijwillig gekozen voor je werkuniform? Zelfs dan heb je tóch enkele redenen om er blij mee te zijn:

Matilda Kahl
Matilda Kahl© Instagram
  • In het weekend kan je je volledig laten gaan in je eigen garderobe. Dubbel feest!
  • Je kan heel wat geld besparen doordat je je shoppingbudget over minder stuks moet verdelen. Ruik je die leren designertas al? En voel je die voorheen veel te dure schoenen al aan je voeten?
  • Je verliest ’s morgens minder tijd door als een bezetene door je kleerkast te razen, dus kan je er meer van spenderen aan je accessoires, kapsel en make-up! Persoonlijkheid in je look steken was nog nooit zo eenvoudig.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content