L’Wren Scott ontwerpt feestelijke collectie voor Banana Republic

De Amerikaanse modeontwerpster L’Wren Scott ontwierp voor het eerst een collectie voor een grote modeketen, Banana Republic. Haar creaties zullen net voor Kerstmis gelanceerd worden.

L’Wren Scott – ook de vriendin van rocklegende Mick Jagger – schopte het van model en Hollywood styliste tot high-fashionontwerpster. Ze werd al door verschillende winkelketens benaderd, maar koos Banana Republic als partner voor haar eerste stappen in de wereld van de ‘low fashion’.

“Banana Republic is een winkel waar ik ooit ging shoppen, iets waarmee ik opgroeide”, legt Scott uit. “In Simon Kneen – de ontwerper van Banana Republic – vond ik een goede partner. We delen dezelfde visie en zijn erg trots op het resultaat, een collectie die draagbaar én ultravrouwelijk is.”

De collectie omvat 50 stukken die geschikt zijn voor de feestdagen waaronder jeansbroeken met prints, cardigans bestikt met juwelen, glamoureuze blouses en feestelijke jurken. Scotts typische glamourstijl wordt dus verweven met de ontspannen, sportieve en betaalbare stijl van het modelabel.

Scott ontwierp ook enkele accessoires – kasjmier dekens, clutches, baretten – die perfect als kerstcadeau kunnen dienen. “Ik bleef maar voorstellen om ook cadeauartikelen te maken,” vertelt ze. “Dat was eigenlijk een beetje uit eigenbelang om mijn boodschappenlijstje voor de feestdagen wat korter te maken.”

De collectie is verkrijgbaar vanaf 5 december in de winkels en de webshop van Banana Republic. De prijzen zullen variëren tussen 30 en 150 euro. (EL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content