LVMH telt twee miljard euro neer voor kamelenwol

© Thinkstock

Luxeconglomeraat Louis Vuitton Moët Hennessy heeft voor twee miljard euro 80 % van de aandelen van het Noord- Italiaanse bedrijfje Loro Piana opgekocht, een textielfabriek die gespecialiseerd is in de verwerking van vicuñawol.

We weten niet hoezeer u inzit met uw aandelenportefeuille, maar wij hebben een nieuw lievelingsdier. De Vicuña behoort tot de kameelachtigen en produceert bijzonder kostbare wol die heel populair is bij het modevolkje. Zo populair zelfs dat gigant LVMH een slordige twee miljard euro heeft neergeteld voor 80% van de aandelen van Loro Piana, een Noord-Italiaans textielbedrijf dat de wol verwerkt.

De vicuñawol is zo waardevol omdat de drager een beschermde diersoort is en slechts om de twee jaar geschoren mag worden. Naast prijzige creaties met deze dure wolsoort produceert Loro Piana ook peperdure sportjasjes gemaakt uit vezels van lotusbloemen uit Myanmar.

We weten niet of uw vest hierdoor een zekere meerwaarde krijgt, maar het maakt wel een mooie anekdote voor op café. Het bedrijf maakt zo’n 700 miljoen euro omzet per jaar en zou dus stom zijn het aanbod van LVMH af te slaan.

De communicatiedienst van LVMH noemde Loro Piana “een van de meest elitaire merken ter wereld en een goed bewaard geheim binnen de mode-industrie”. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content