Luella Bartley wordt ontwerpster bij Marc by Marc Jacobs

© Belga

De Britse ontwerpster maakt haar comeback in de modewereld na een afwezigheid van vier jaar.

De Britse ontwerpster maakt haar comeback in de modewereld na een afwezigheid van vier jaar. Ze wordt een van de hoofdontwerpsters van Marc by Marc Jacobs. Dat schrijft de Britse Vogue.

Samen met ontwerpster Katie Hillier gaat Luella Bartley aan het roer staan bij de kledinglijn Marc by Marc Jacobs. Het is de eerste keer in dertien jaar dat iemand anders dan Marc Jacobs de lijn ontwerpt. Luella Bartley wordt design director terwijl Katie Hillier de taak van creative director op zich neemt.

Marc Jacobs blijft wel betrokken bij het ontwerpproces en hij neemt een adviserende rol op zich. De ontwerper zet een stap terug omdat hij zich meer wil concentreren op zijn eigen lijn en op zijn samenwerking met Louis Vuitton. “Ik ben zo blij met Katie als ontwerpster. Haar creativiteit en energie inspireren iedereen waarmee ze werkt”, zegt Jacobs tegen WWD. ” Ze is een fantastische leider, een goede teamplayer en een dierbare vriendin van mij.”

Katie Hillier werd als eerste aangenomen en mocht haar eigen team samenstellen. Ze koos onmiddellijk voor Luella Bartley, waarmee ze al eerder samenwerkte voor Bartley’s modelabel ‘Luella’. De eerste ontwerpen van Hillier en Bartley voor Marc by Marc Jacobs zijn verwacht tegen de wintercollectie van 2015.

Katie Hillier ontwierp eerder al accessoires voor Marc Jacobs, Loewe en Victoria Beckham. In 2010 lanceerde ze haar eigen juwelenlijn. Luella Bartley begon haar carrière als modejournaliste en startte haar eigen label op in 2000. Helaas moest ze haar kledinglijn stopzetten door een faillissement in 2009. (AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content