Louise Van den Bogaert (29) van Maison Kitsuné: ‘Het is een mode- én muzieklabel’

© .

Louise Van den Bogaert is collectiedirecteur bij het Frans-Japanse modelabel Maison Kitsuné en staat zo op nummer 20 in De 30 onder 30 van Knack Weekend.

Tijdens haar studies handelsingenieur aan de KU Leuven had Louise Van den Bogaert nog geen idee dat ze later in de modewereld zou belanden. Ze wist zelfs niet dat haar huidige job – fashion collection director – bestond. Pas tijdens een masteropleiding modemanagement aan het IMF in Parijs ontdekte ze dat er heel wat jobs zijn die een creatieve én zakelijke visie vereisen. “Die combinatie is helemaal mijn ding. Ik ben goed in economie en wiskunde, maar wil ook creatief werken.”

Louise Van den Bogaert
Louise Van den Bogaert© PIER PAOLO FERRARI

Vandaag is Louise al twee jaar collectiedirecteur voor het Frans-Japanse lifestylelabel Maison Kitsuné. “Het is een mode- en muzieklabel. Als collectiedirecteur bepaal ik uit welke stukken de modecollectie bestaat, wat de prijzen zijn en in welke fabrieken alles op tijd gemaakt kan worden. Om te voorkomen dat we alleen korte rokjes kunnen verkopen, beslis ik bijvoorbeeld dat we volgend seizoen zes broeken moeten hebben, waarvan zeker twee jeansbroeken en twee chino’s. Die beslissingen neem ik op basis van de trends van het moment, mijn intuïtie en de bestsellers van vorig seizoen. Vervolgens stuur ik een team van stylisten, grafisch ontwerpers en productmanagers aan. Zij bepalen de stijl en stoffen van de kleren, de prints en het technische luik van de productie.”

Louise kreeg haar job op een bijzondere manier. “Na mijn studies in Parijs werkte ik als productmanager voor een handtassenmerk. Na drie jaar droomde ik van een nieuwe uitdaging. Een carrière bij Maison Kitsuné leek me fantastisch, maar in Frankrijk krijg je niet snel een job zonder de nodige ervaring. Mijn expertise lag in de handtassensector en Maison Kitsuné maakte er geen. Ik schreef hen dat ik hun accessoiredepartement wilde oprichten. Ik werd uitgenodigd voor een gesprek en mocht beginnen! Na een jaar kreeg ik ook het toezicht over de mannen- en vrouwencollecties.”

shop.kitsune.fr

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content