Louis Vuitton vervoert ‘Het melkmeisje’ van Vermeer in stijl naar Tokio

Koffer van Louis Vuitton, op maat gemaakt voor 'Het Melkmeisje' © Louis Vuitton

Het Franse modehuis Louis Vuitton geeft ‘Het melkmeisje’ een luxebehandeling. Het iconische werk mag in een koffer van het modemerk op reis naar een expo over Vermeer in Tokio.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Making the Difference: Vermeer and Dutch Art’ in het Ueno Royal Museum van Tokio, gaat het Franse modehuis Louis Vuitton in zee met het Rijksmuseum. Samen vervoeren ze het meesterwerk ‘Het melkmeisje’ van Johannes Vermeer in een op maat gemaakte Louis Vuitton Special Order koffer.

'Het melkmeisje' en de op maat gemaakte koffer van Louis Vuitton
‘Het melkmeisje’ en de op maat gemaakte koffer van Louis Vuitton © Louis Vuitton

De koffer werd met de hand gemaakt in het historisch atelier van Louis Vuitton in Asnières nabij Parijs. Het Monogramcanvas van de koffer heeft handgeschilderde gele en blauwe strepen die verwijzen naar de hoofdkleur van het meesterwerk.

Michael Burke, CEO van Louis Vuitton, doet de inspiratie voor deze trip uit de doeken: ‘Het merk heeft altijd de grootste pioniers en artiesten vergezeld op hun reizen. Louis Vuitton heeft een passie voor creatie en heeft altijd kunst en cultureel erfgoed ondersteund. Het is een eer voor ons dat we een van de meest bekende internationale meesterwerken aller tijden mogen vervoeren en beschermen.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content