Louis Vuitton sleept Warner Bros. voor de rechter

Het modehuis is niet opgezet met het gebruik van namaaktassen in de film ‘The Hangover Part II’ en opent daarom een rechtszaak tegen Warner Bros. Entertainment Inc.

Louis Vuitton claimt dat de filmstudio in de prent bewust gebruik maakt van namaakbaggage van Diophy, een firma die momenteel door het modehuis wordt vervolgd voor deInternational Trade Commission.

Warner Bros. zou zich niet aan zijn afspraak hebben gehouden om geen valse tassen te gebruiken. Een van de filmscènes speelt zich namelijk af in de luchthaven waar Alan, gespeeld door acteur/komiek Zach Galifianakis, baggage draagt met het embleem ‘LVM’ op en zijn drager toesnauwt: “Voorzichtig, dat is een Louis Vuitton”.

Hoewel de grap inspeelt op het onwaarschijnlijke feit dat de excentrieke en verfomfaaide Alan een Louis Vuitton zou bezitten – hij spelt de naam van het Franse modehuis zelfs verkeerd – beweert het luxebedrijf dat de scène kan bijdragen tot verwarring bij klanten.

Daarom eist de aanklager nu een forse vergoeding van de film die ongeveer 445 miljoen euro opbracht. Bovendien vraagt het modehuis aan Warner Bros. om alle kopieën van ‘The Hangover Part II’ die de controversiële luchthavenscène bevatten te vernietigen. (VF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content