Louis Vuitton haalt Kim Jones in huis

De Britse ontwerper Kim Jones zal vanaf 1 maart Paul Helbers opvolgen als stylingdirecteur en hoofd van de prêt-à-porterstudio voor heren bij Louis Vuitton.

Op vijf jaar tijd wist Paul Helbers de activiteit van Louis Vuittons prêt-à-porterlijn voor heren te verdubbelen. Nu neemt Helbers echter zijn vrijheid terug om nieuwe projecten te realiseren.

De fakkel wordt doorgegeven aan Kim Jones, die eerder al creatief directeur was bij Alfred Dunhill. De Londense ontwerper studeerde af aan het Central Saint Martins College of Art & Design – waar ook John Galliano, Paul Smith en Zac Posen de kneepjes van het vak leerden. Hij presenteerde zijn eerste catwalk-collectie tijdens de Londense modeweek in 2003.

Hugo BossNaast zijn eigen collecties heeft Jones gewerkt en ontwerpen gemaakt voor een groot aantal bedrijven, zoals Uniqlo, Mulberry, Alexander McQueen, Hugo Boss, Umbro en Topman. Als stilist en artdirector maakte hij bijdragen voor tijdschriften als Dazed and Confused, Arena Homme+, Another Magazine, New York Times T Magazine, V Men, i-D en Numero Homme.

In 2006 en 2009 werd hij door de British Fashion Council bekroond tot ‘Menswear Designer van het Jaar’.

De artistieke leiding van de pret-à-porterlijn blijft in handen van Marc Jacobs.

Vincent Fobelets

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content