Longchamp werkt samen met Mary Katrantzou

© Longchamps

Met haar ontwerpen voor Longchamp en Topshop begint 2012 uitstekend voor Mary Katrantzou.

2012 is goed gestart voor de Griekse printdesigner Mary Katrantzou. Ze won de British Fashion Award voor opkomend talent, ontwierp een collectie voor Longchamp en Topshop, en zag de verkoop van haar eigen collectie verdubbelen.

Hoe kwam Longchamp bij u terecht?

Katrantzou: Sophie Delafontaine (artistiek directeur van Longchamp) zetelde in de jury van de Andam Awards, waarvoor ik genomineerd was. Ze volgt mijn werk al enkele jaren en vond mijn stijl goed bij het merk passen. Op het moment dat we elkaar ontmoetten, waren ze al volop bezig met de lente/zomer. Het thema, East meets West, sprak me onmiddellijk aan, omdat het aansloot op mijn vorige wintercollectie rond opulente interieurs.

Hoe hebt u beide elementen samengevoegd?

Ik maak een collage van elementen uit verschillende bronnen en creëer zo een hyperrealistische wereld. Een van de tassen representeert een westerse setting, de imposante trap van Longchamps Maison Unique in New York, die transformeert in een oosters geïnspireerde aquarium.

Wat betekent dit voor uw carrière?

Longchamp is een erfgoedmerk, wat maakt dat je er als jonge designer veel van kunt leren. Het was een interessante oefening om mijn prints, die ik normaal als een sculptuur rond het lichaam drapeer, toe te passen op een ander, vlakker canvas. Bovendien zijn de tassen veel toegankelijk dan mijn jurken. Ze kunnen dienen als opstapje naar mijn eigen collectie.

Ellen De Wolf

Bekijk hier beelden uit de show van Mary Katrantzou tijdens de modeweek van Londen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content