Longchamp lanceert schoenencollectie

© Longchamp

Voor het eerst in zijn geschiedenis brengt het handtassenmerk een volledige schoenencollectie uit.

In juli zal het Franse handtassenmerk Longchamp debuteren met zijn eerste volledige schoenencollectie.

In 2008 doken voor het eerst schoenen op in de collectie van Longchamp, maar in juli van dit jaar wil men uitpakken met een volledige collectie. Een primeur voor het merk dat bekend werd door zijn bekende ‘le pliage’-tassen.

De schoenen zouden perfect complementair zijn met de handtassen, omdat ze ontworpen werden als deel van het vrouwelijke silhouet dat Longchamp voor ogen houdt. Bovendien wordt elke schoen door middel van kleuren, details en materialen gelinkt aan een bepaalde lederwarencollectie. Die-hard fans kunnen dus zonder problemen hun garderobe uitbreiden en zeker zijn van een matchende outfit.

Vier thema’s

Om er toch wat structuur in te brengen, is de collectie opgebouwd rond vier centrale thema’s. Het exotische thema bestaat uit schoenen uit mokka en beige kalfsleer dat de indruk geeft pythonleer te zijn. Het tweede thema is urban met gesofisticeerde ontwerpen en het zomerthema volgt dan weer de trend van de ultraplatte zolen. Als laatste is er het glamoureuze avondthema.

Uniek is dat de schoenen niet verkocht zullen worden door de eigen winkels van Longchamp, maar enkel door Galeries Lafayette en Printemps Hausmann in Parijs. (KG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content