London Fashion Week bant bont

Simone Rocha SS17 © Karla Otto

‘No animals were harmed during this fashion week.’ Na jarenlang protest voeren tegen bont in de luxemode, kunnen actievoerders opgelucht ademhalen: de officiële shows tijdens de modeweek van Londen zijn allemaal bontvrij.

In 2016 werden er vijfentwintig protestacties tegen bont opgetekend tijdens de London Fashion Week. Tijdens de modeweek vorig jaar liepen die protesten al op tot tweehonderdvijftig. Naar aanleiding van deze acties en de belofte om meer in te zetten op duurzaamheid, deed de British Fashion Council een bevraging bij de deelnemende modeontwerpers. Wat blijkt? Geen enkele show tijdens LFW zal bont tonen dit seizoen.

‘De resultaten van de survey tonen een culturele verandering aan,’ klinkt het in een statement van de British Fashion Council. Het nieuws volgt op de aankondiging van Burberry dat het Britse modehuis zal stoppen met de verkoop van bont en geen onverkochte kledij meer zal verbranden.

Tijdens London Fashion Week, die dit seizoen plaatsvindt van veertien tot achttien september, tekenen modemerken zoals Burberry, Erdem, Christopher Kane, Victoria Beckham, Bora Aksu, JW Anderson, Mary Katrantzou, Simone Rocha en Peter Pilotto present.

Protestactie tijdens LFW
Protestactie tijdens LFW © Wouter Van Vaerenbergh

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content