Londen: modehoofdstad van 2011

Londen heeft New York van de troon gestoten als modehoofdstad van de wereld. Vooral de internationale interesse voor ontwerper Alexander McQueen en Kate Middleton droegen bij tot deze overwinning.

De uitslag is het resultaat van een trendanalyse van het Texaanse bedrijf Global Language Monitor. Het onderzoeksteam baseerde zich hiervoor op de frequentie van het gebruik van woorden en zinnen in gedrukte, online en social media.

McQueen en MiddletonHaar zege heeft Londen te danken aan de wereldwijde aandacht voor het tragische overlijden van modeontwerper Alexander McQueen en de uitvoerige stijldebatten die de kersverse prinses Kate Middleton losweekte.

“We zien wat voor een impact twee mediasterren kunnen hebben op een wereldwijde ranglijst. Ze hebben ervoor gezorgd dat Londen nu boven New York uittorent’, vertelt Bekka Payack van Global Language Monitor aan de Britse krant The Telegraph.

Na Londen en New York, staat Parijs op de derde plaats, gevolgd door Milaan en Los Angeles. Berlijn en Singapore wisten voor het eerst sinds de oprichting van de lijst – 8 jaar geleden – een plaatsje te veroveren in de top 10. (VF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content