Londen: Mary Katrantzou in wonderland

De Griekse ontwerpster Mary Katrantzou – die vorig jaar de Britse Emerging Talent Award mee naar huis nam – schoot het laatste jaar als een pijlrog naar voren. Ze belandde dan ook op de favorietenlijstjes van heel wat modehipsters, -journalisten en -bloggers. Bovendien tekende ze een warm onthaalde capsulecollectie voor Topshop en een exclusieve tas voor Longchamp.

De bescheiden Katrantzou staat bekend om haar bonte, contrasterende en psychedelische prints en haar stijve, lampenkapvormige kleedjes. Een formule die begint te vervelen? Think again. Katrantzou’s wintercollectie borduurde weliswaar voort op haar korte erfenis, maar was toch weer inventief en omvatte prachtig feeërieke silhouetten.

Marilyn Monroe-effect Schouderstukken die als eeuwenoude koralen rond de nekken van de modellen dansten, kubistische korsetstructuren en stormachtige kleedjes met een constant Marilyn Monroe-effect. Ook het kleurenpalet wist ons weer te bekoren; van hemelsblauw over grasgroen tot metallisch grijs.

Niet zomaar een hype dus, deze Griekse modegodin. Hopelijk zal ze ook in 2012 enkele collaboraties aangaan, zodat haar werk eveneens via draagbaardere en betaalbaardere kanalen wordt verspreid.

Vincent Fobelets

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content