Londen: Kleurrijke Burberry trench coats

Christopher Bailey presenteerde een verrassende interpretatie van de klassieke Burberry-trench coat en Paul Smith stopt vrouwen nog altijd graag in mannenkleren.

Het was een erg vernieuwende show van Christopher Bailey voor Burberry Prorsum die gisteren te zien was in een tent in Kensington Gardens en tegelijk – Burberry heeft op dat vlak een reputatie hoog te houden – rechtstreeks werd vertoond op een groot scherm op Picadilly Circus.

Bailey concentreerde zich op zijn klassieke trech coat, maar interpreteerde die verrassend: de jassen kwamen in olijfkleur, oranje, honingtinten en elektrisch blauw, kort of in de klassieke driekwart lengte, met militaire sluiting, bontafwerking of pofmouwen. De Burberry- ruit herdoopte Bailey in een kleurfontein.
Verder zwart-witte bontjassen tot net boven de middel, capejasjes met wijde pofmouwen, tulpvormige tweed tunieks, jurken in kabeltrui bovenaan en bont beneden en een reeks jonge crèmekleurige cocktailjurken. Bailey had duidelijk geen gebrek aan ideeën. En toch was de show onmiskenbaar Burberry.

De balzaal van het prestigieuze Savoy koos Paul Smith voor de presentatie van zijn herfst-en wintercollectie. Maar baljurken toonde hij allerminst. Want Smith houdt ervan om vrouwen in mannenkleren te stopppen. Hij zorgt er wel voor dat ze er relaxed, ontspannen en supercool uitzien. Deze keer liet hij ze verschijnen in hemd mét das, blazer, cardigan over de schouders, en opgerolde broek met lage taille die de sokken zichtbaar liet. Het kapsel telkens nonchalant in de kraag gestopt.

Enkele vrouwelijke silhouetten waren er toch onder de vorm van wijde zijden broeken met chiffon blouses, een elegante wollen manteljurk of Chinese jurkjes met bloemenprints.

Ann Heylens.

Bekijk alle defilés in Londen op Catwalk Weekend.

Bron: vogue.co.uk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content