Londen: Issa, Williamson en Mulberry

Weinig verrassends bij Issa. Mulberry gaat über-Brits.

Sinds Kate Middleton bij de aankondiging van verloving in een blauwe Issa-jurk verscheen, is het label van Daniella Helayel erg ‘hot’. De show zaterdagnamiddag heette ‘Celebration’ en Kool & The Gang zong dan ook doorheen het hele defilé, de sfeer werkte aanstekelijk, zelfs voor niet-fans.De kleren waren weinig verrassend maar mooi en flatterend voor elke leeftijd en voor elk figuur. Eigenlijk is het moeilijk om er niet goed uit te zien in een jersey-jurk van Issa, want Helayel heeft de kunst van het draperen als geen ander onder de knie. De prints met grote fazantenveren en mismatchte blouses en rokken waren onmiskenbaar Issa. “Ik heb enkele van mijn favoriete prints uit de voorbije seizoenen herwerkt en op een nieuwe manier gecombineerd. Het is een ‘viering’ van al wat we zijn”, aldus Helayel. Met de Manolo Blahnik schoenen en de hoeden van Stephen Jones, kwamen de jurken trouwens perfect tot hun recht.

De muze van Matthew Williamson voor zijn herfst-en wintercollectie was de Russische kunstenaar Francisco Infante-Arana. “Ik nam het nomadische DNA van ons merk en combineerde het met een technisch aspect, waardoor je echt een mix van twee extremen krijgt”, aldus de ontwerper, die deze keer zijn collectie zelf tekende en het werk niet uitbesteedde aan een externe stylist. Ondanks zijn inspiratiebron was de collectie toch lichtvoetig met rode en paarse Mongoolse wollen jassen bovenop juweelkleurig mini-jurkjes met parels op de borst, jasjes in konijnenbont, lederen mini-rokjes en veel veren.

“De Mulberry-vrouw is een aantrekkelijk meisje dat woont in een vervallen landgoed en even naar buiten gaat voor een sigaret”, aldus creatief directeur Emma Hill over de vrouw die ze komend seizoen voor ogen heeft. Het eerste model verscheen dan ook in een lange jurk met een parka erover. Alsof ze even het feestje verlaten had. “Ik wou een über-Britse collectie en werd geïnspireerd door hagen en traditionele Engelse activiteiten als jagen, schieten en vissen”, aldus Hill. De referenties waren duidelijk met grijze vissersbroeken, jachtjasjes, duffelcoats en heel veel kaki. De seventies-trend zet zich bij Mulberry door onder de vorm van t-shirtjurken, lederen motorjasje, jassen in omgekeerd schaap en vogelprints.

Ann Heylens.

Bekijk alle defilés in Londen op Catwalk Weekend.

bron: vogue.co.uk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content