Lindsay Lohan blijft bij Ungaro

© epa

Lindsay Lohan blijft artistiek directeur bij Ungaro, ook al werd haar debuutcollectie bedolven onder kritiek.

Hollywood’s wild child Lindsay Lohan blijft artistiek directeur bij modehuis Ungaro, ook al werd haar debuutcollectie gekelderd door critici. Dat maakte voorzitter en ceo Mounir Moufarrige bekend. “De ontwerpen verkopen goed, maar niet zo sterk als verwacht”, aldus Moufarrige. “Ja ze blijft. Ze heeft veel werk voor de boeg”.

De 23-jarige actrice, die al een drank-en drugsverleden heeft, werd in dienst genomen om het verouderende merk een nieuwe boost te geven en jonge consumenten aan te trekken. Als artistiek adviseur moet ze ontwerpster Estrella Archs bijstaan.

De eerste collectie waarover ze haar advies gaf, was die voor de zomer van 2010 en werd tijdens de Parijse modeweek in oktober voorgesteld. Daarin deed ze haar reputatie als Hollywood’s party girl alle eer aan met minuscule roze jurkjes en blazers gedragen op een naakte huid, wat vernietigende kritieken uitlokte. Ook stichter Emanuel Ungaro, die zelf niet meer actief is bij zijn modehuis, noemde de collectie ‘een ramp’.

“Hij heeft een standpunt. Hij kan het houden. Ik heb hier geen commentaar op”, aldus Moufarrige. “De kritiek was hard. Ik ben er zeker van dat we beter kunnen, maar ik denk toch dat de critici wat te hard waren. De collectie verkoopt vrij goed. In de toekomst moet het wel strakker, meer in de lijn van Ungaro”.

Ann Heylens.

Bekijk de volledige collectie van Lindsay Lohan voor Ungaro op Catwalk Weekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content