Lieve Blancquaert en Xandres helpen weeskinderen

De stoffen van Xandres die de expo van Lieve Blanquaert opsieren krijgen een tweede leven in een Keniaans weeshuis.

De stoffen van Xandres die voorlopig nog de Gentse expo van fotografe Lieve Blancquaert opsieren krijgen daarna een tweede leven. Ze worden opgestuurd naar het naaiatelier van het Keniaanse weeshuis Hope Home dat Blancquaert samen met Annemie Struyf bezielt.

Annick’s Boutique is het naaiatelier van Hope Home dat in nagedachtenis van het vermoorde meisje Annick Van Uytsel werd opgericht in Kabondo. Hier krijgen Keniaanse meisjes eenvoudige naaitechnieken aangeleerd waardoor ze onder meer zelf hun schooluniform kunnen maken. In alle kledij wordt hetzelfde label gestikt: “Annick’s Boutique. RESPECT FOR GIRLS.”

Het project ligt Lieve Blancquaert na aan het hart. Ze koos er dan ook voor om de stoffen, die ze voor haar tentoonstelling ‘Lieve Blancquaert, Fotograaf’ speciaal bij Xandres selecteerde, op te sturen naar Kenia. Op die manier krijgt het textiel een tweede leven en kan het een verschil maken in het leven van de vele wezen in Hope Home.

Dit is niet de eerste keer dat de fotografe en Xandres hun krachten bundelen voor het weeshuis. In 2007 organiseerde het Belgische modelabel al een benefietavond waarbij de werken van Blancquaert, die in verschillende Xandres-shops hingen, werden verkocht ten bate van Hope Home.

De overzichtstentoonstelling rond het werk van fotografe Lieve Blancquaert loopt nog tot 15 mei in de Bank van de Arbeid in Gent.

Katrin Swartenbroux

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content