Lien Degol ontwerpt plus size collectie voor Paprika

© An De Smedt
Annelien Boens

‘Ik wilde een plus size collectie ontwerpen waar dunne mensen jaloers op zijn.’ Aan visie én humor zal het styliste Lien Degol alvast niet ontbreken. Degol stelde op dinsdagavond trots haar project ‘Mademoiselle LIEN by Paprika’ voor, een trendy kledinglijn voor vrouwen met een maatje meer.

‘Ik wilde een plus size collectie ontwerpen waar dunne mensen jaloers op zijn.’ Aan visie én humor zal het styliste Lien Degol alvast niet ontbreken. Degol stelde op dinsdagavond trots haar project ‘Mademoiselle LIEN by Paprika’ voor, een trendy kledinglijn voor vrouwen met een maatje meer.

Lien Degol, styliste en tv-gezicht, kreeg de vraag van het Belgische plus size merk Paprika om samen een kledingcollectie te ontwerpen. ‘Het kriebelde al langer om iets te doen. De voorbije jaren scheurde ik allerlei looks en ideeën voor stoffen uit magazines, met het plan om outfits voor mezelf te maken. Toen Paprika me vroeg om met hen samen te werken, ging mijn hartslag de hoogte in’, vertelt Degol. ‘Mijn enige voorwaarde was dat ik mijn goesting mocht doen.’ En dat was blijkbaar geen probleem, want ‘Mademoiselle LIEN by Paprika’ is echt helemaal Lien Degol. Stoere prints, goedgekozen stoffen en een strakke snit.

Nergens trendy plus size collecties te vinden

De styliste ging samen met de mensen van Paprika op stap doorheen Vlaanderen om te horen wat er leefde op fashiongebied bij vrouwen met een maatje meer. ‘Doorgaans zijn Vlaamse plus size vrouwen wel goed gekleed. Maar ze moeten heel wat moeite doen om leuke items uit de collecties te plukken’, aldus Degol. ‘De grootste frustratie die naar boven kwam tijdens deze panelgesprekken was dat er nergens een echte trendy, eigentijdse collectie te vinden was. Heel wat grote modeketens hebben inderdaad een plus size label, maar het etiket ‘grote maat’ kleeft er altijd op.’

‘Ik wilde echt stijlvolle looks, die beantwoorden aan de trends van dit najaar.’ Het is dus een plus size collectie geworden die niet hoeft in te boeten aan stijlgevoel. Dat bewijzen de ‘Chanel goes rock’n roll’-items met het zwarte Chanel geïnspireerde jasje en een lederen legging. Daarnaast omvat de collectie ook enkele jurken en tunieken met etnische en dierenprints. ‘Ik ben niet echt een liefhebster van prints, maar de kleurige motieven in mijn collectie vind ik geweldig.’ De bordeaux mantel, volgens Lien Degol een perfect alternatief voor zwart, is één van haar persoonlijke favorieten.

Elk detail heeft zijn nut

Over elk detail in de collectie is goed nagedacht. We hoeven Lien Degol niets meer te leren over het vrouwenlichaam en dat merk je heel goed als je de snits aandachtig bekijkt. ‘Elk detail in deze collectie heeft zijn nut. De zakken in de jurken zijn geen toeval. Zakken breken het volume en geven je een mooiere houding’, vertelt Degol.

De styliste is erg trots op haar project. ‘Het is een collectie die zowel door 25-jarige meisjes kan gedragen worden. Zij kunnen de jurk met verenprint dan hip combineren met hun eigen legging, laarsjes en een stoer jasje. Terwijl dit jurkje, gecombineerd met de bordeaux mantel, ook door eerder klassieke vrouwen kan gedragen worden.’

De looks zullen in alle Vlaamse Paprika-boetieks te verkrijgen zijn. De trendy collectie is erg betaalbaar met prijzen die variëren tussen 54.99 euro en 149.99 euro. Bovendien trekt Lien Degol opnieuw doorheen Vlaanderen om ‘Mademoiselle LIEN by Paprika’ voor te stellen. Alle data en bijkomende informatie zijn te vinden op de website van Paprika. Wie benieuwd is naar de collectie kan, in afwachting van de echte lancering op 12 september, alvast even neuzen in onze fotoslider. (AB)

Partner Content