LFW ones to watch: Molly Goddard laat modellen broodjes smeren tijdens show

SS16 © Jamie Stoker

De Britse ontwerpster Molly Goddard is niet alleen het brein achter de gelijknamige vrolijke modelijn, maar bedenkt ook ieder seizoen een originele manier om haar looks te presenteren. Vorige keer koos ze voor naaktmodellen en kunstleerlingen, deze show laat ze haar modellen een vakantiejob uitvoeren.

Molly Goddard liet zich inspireren door die regenachtige Britse zomers op de boerenbuiten waarin ze vakantiejobs versleet. ‘Mijn muze is mijn awkward tienerzelf,’ licht ze toe. De ontwerpster werd uitgekozen door Topshop om in hun pop-up showroom te tonen wat ze kan. Wij gingen een kijkje nemen en lieten ons bekoren door de Britse jeugdigheid.

De Britse zomer brengt niet alleen regenwolken, maar ook zon, fris groen gras en prachtige bloemen. Al deze elementen vinden we terug in de collectie. Ook haar typische tulejurken vonden opnieuw een plaats in de nieuwe SS16 lijn. Pretty in Pink meets Prieeltje meets de protagonisten van The Virgin Suicides.

Molly Goddard tilt smokwerk tot een nieuw, jeugdiger niveau. Een techniek die wij wel kunnen smaken en op de must wear lijst voor volgend seizoen zetten.

Bekijk de rest van de beelden hier.

(LP)

Wij reizen van Brussel-Zuid naar Londen en terug met Eurostar en verblijven in het Qbic Hotel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content