LFW Dag 1: London Fashion Week barst los

Het modecircus in New York is ten einde en houdt halt in Londen. De London Fashion Week ging van start op een zonovergoten dag met heel wat nieuw talent en opvallende streetstylers. Volg alles op de voet op weekend.be.

De streetstylers zijn gearriveerd, de shows zijn in gang getrapt, de showrooms zwaaiden hun deuren open en ook wij zetten voet aan wal in het bruisende modehart van Engeland. Een stralende zon heette de internationale pers welkom voor een week vol modegekte en -plezier.

Jong talent

Een eerste blik op de showrooms toont aan dat de modewereld niet stil zit. Heel wat jonge ontwerpers tonen hun kunsten in de zalen van Somerset House en overtuigen de bezoekers van hun talent. Onze aandacht werd alvast getrokken door Negarin, les 100 ciels, Yifang Wan, Zoë Jordan, Betina, de juwelen van Kattri, de schoenen van Kult Domini,de vrolijke en exotische lijn van All Things Mochi, de duurzame collectie van Louise de Testa en de prachtige ontwerpen van Nom de Mode. Stuk voor stuk tonen deze ontwerpers dat ze over vakmanschap beschikken en weten hoe de moderne vrouw zich wil kleden. Hoedje af.

Zon en regenbogen

In Londen is mode fun en dat zie je ook aan de aanwezigen. De haarkleuren van de streetstylers variëren van blauw tot roze tot groen: alle kleuren van de regenboog zagen we passeren. En dat allemaal onder een stralende zon.

Volg via weekend.be de modeweek in Londen en ontdek welke gevestigde waarden hun naam eer aandoen, welke jonge leeuwen zichzelf in de spotlight plaatsen, welke streetstylers het meest stijlvol voor de dag komen, hoe de modeontwerpers hun modeshows vorm geven en welke beautytrends de catwalk domineren. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content